Nexus: vítěz Signal Calling 2023. Jak vznikal a co s ním bude dál – Lukáš Dřevjaný (oxoo)

Jak vznikala úspěšná instalace Nexus pro Signal Festival 2023? Procesem od prvotního nápadu, přes koncept, prototyp, výhru v Signal Callingu, finální výrobu u nás v PrusaLabu, až po premiéru na festivalu, vás provede jeden z autorů díla – Lukáš Dřevjaný.

Lukáš Dřevjaný alias oxoo pracuje s vizuálními médii od světelného designu, přes videa až po virtuální realitu. Propojuje je v živých vystoupeních, divadelních představeních i vlastních instalacích. Je světelným designérem a live video performerem eventů zaměřených na klubovou elektronickou hudbu. Spolu s dalšími designéry, odborníky z PrusaLabu a zástupci programové rady Signal Festivalu aktuálně pracuje na instalaci Nexus (dříve Mech), která se představí na letošním Signal Festivalu.

17. pokračování Meet the Makers, které uspořádala prototypová dílna Prusalab spolu s iniciativou Make More, si tentokrát bere na paškál právě světlo. Lukáš vystoupil jako třetí host po Hynkovi Medřickém a Jindřichovi Ráftlovi. 

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.