(Nejen) o biodynamickém osvětlení – Hynek Medřický (Artemide & Vitae Light)

Dnes již jediný výrobce žárovek v Čechách vám přiblíží, kdy modré světlo pomáhá a kdy lidem a dalším živočichům naopak škodí. No a jelikož se pořad Meet the Makers zabývá především inspirativními příběhy vývoje produktů a rozjezdů podnikání, zeptali jsme se našeho hosta také na to, jak vyvíjí a vyrábí samotnou biodynamickou žárovku Vitae a co je to „Bulpsharing“.

Hynek Medřický – badatel, ochránce přírody a vynálezce biodynamické žárovky a prokognitivního osvětlení. Povoláním je světlař, už více než 30 let navrhuje a dodává osvětlení do domácností, kanceláří a dalších prostorů. Po roce 2021 mu byly uděleny patentová práva v EU, USA i Japonsku, a to na princip osvětlování interiérů i exteriérů ovlivňující kognitivní funkce mozku a cirkadiánní rytmus živých organismů.

17. pokračování Meet the Makers, které uspořádala prototypová dílna Prusalab spolu s iniciativou Make More, si tentokrát bere na paškál právě světlo. A kdo jiný by tento inspirativní večer měl zahajovat, než právě Hynek. 

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.