Hardwarové startupy na Maker Fairu v čele s PrusaLabem

Od pražské zastávky 5. ročníku největšího tuzemského festivalu vynálezců a tvůrců Maker Faire nás dělí necelé tři týdny. Je proto načase představit, co jsme si na tenhle kutilský svátek připravili.

17. a 18. září nás v Pražské tržnici tradičně potkáte vedle výstavy Prusa Research. Narozdíl od předchozích let však nebudeme mít vlastní stánek, ale rovnou celou zónu! Letos totiž budou našimi exponáty nadějné české hardwarové startupy, u kterých jsme v minulosti měli možnost podílet se na vývoji jejich produktů. Některé poznáte z našeho akceleračního programu, s ostatními jsme navázali spolupráci zakázkově. Společným jmenovatelem jsou pak jejich inovativní produkty, které budou na místě k vidění.

Zóna hardwarových startupů bude mít na českém Maker Fairu premiéru, a naším cílem je, aby se stala permanentní součástí festivalu. Tato novinka totiž odráží postupný posun české maker scény do více profesionální roviny — příkladem nechť je náš přerod z komunitní dílny v technologického partnera mladých firem. Budeme proto moc rádi, pokud se u nás či některého z osmi startupů zastavíte, a necháte se inspirovat vynalézavostí českých makerů. Abychom vás ale nelákali na vzdušné zámky, pojďme si každého ze členů Hardware startup zóny krátce představit.

Spectoda
Decentralizovaný interaktivní systém LED osvětlení.
Fluidum
Kinetické umělecké instalace pro firmy od autora Petra Vacka.
FlockLock
Chytré známky pro skot. Sledují zdravotní stav, polohu a chrání.
Goboline
Inovativní chytrý systém lineární světelné projekce pro obchody i skladiště.
Posedla
Cyklistická značka, která vyvíjí 3D tištěné sedlo na míru zákazníkovi.
MyCello
Světově první 3D tištěné elektronické violoncello.
ForestBit
Chytré modulární hydroponické pěstební systémy.
Rowingo
Revoluční veslařský trenažéř obohacený o trénink ve virtuální realitě.
A co my?

Chceme, aby zóna fungovala nejen jako expozice nadějných startupů, ale i jako příležitost pro navazování kontaktů. A myslíme, že to se nejlépe dělá nad kafem. Uprostřed zóny proto vybudujeme pop-up bar, kde se s vámi milerádi potkáme a pobavíme se o tom, jak českou maker/startup scénu podpořit a posunout dál. A aby se neřeklo, kromě kávovaru přivezeme i naši 3D tisknoucí roboruku.

PS: Ještě než pražský Maker Faire vypukne, nalaďte se s námi na kutilskou vlnu na setkání Meet the Makers 13, které proběhne v úterý 6. září. Nebo alespoň mrkněte na sestřih z minulého ročníku.

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.