EggBot: Když velikonoční vejce barví robot

Těsně před Velikonocemi jsme si s kolegy v rámci interního workshopu postavili roboty na barvení vajec. Rozhodně nemáme ambice nějak modernizovat naše staré zvyky a obyčeje. Motiv svátků jara jsme workshopu základů robotiky dodali pro jeho odlehčení a atraktivitu. 

Obsah workshopu

Účastníci dvou běhů workshopu si tak mohli vyzkoušet hned několika technologiemi vyrobit součástky robotů, ty pak sestavit, oživit, naprogramovat a nakonec dále upravovat, aby byla vajíčka co nejpestřejší.

Co s ním?

Příjemné překvapení přišlo po skončení workshopu, kdy jsme přemýšleli, jak 10 robotů dále využijeme. Jednoho našeho kolegu napadlo zopakovat akci na Montessori základní škole Andílek, kde učí výpočetní techniku. No a jelikož se jedná o instituci, která se běžně řídí heslem „Škola hrou“, nebyl problém workshop propašovat do učebních osnov. 

Jak naši kolegové, tak žáci si akci užili a ocenili praktickou aplikaci principů robotiky na konkrétního projektu. No a jako bonus si domů odnesli originálně ozdobená vajíčka.

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.