Postavte s námi světelnou instalaci na Signal Festival

Jestli nás sledujete dlouho, víte, že naše každoroční spolupráce se Signal Festivalem je pro nás srdeční záležitostí. Díky podpoře Prusa Research v minulosti dala vzniknout několika inovativním dílům, která mezi diváky opakovaně bodovala, a posléze se vydala i na výstavy po celém světě. A hlavně – nás jejich vývoj a výroba náramně bavily.

Proto nás těší, že dnešním dnem se otevřela výzva na rok letošní. Do společné výzvy se pouštíme už po páté, a opět u toho máte šanci být i vy. Cílem je návrh a realizace instalace, která bude zařazena do hlavního programu Signal Festivalu 2023. Přihlášky můžete podávat do 31. března 2023.

Výzva je otevřena profesionálům i studentům z oblastí kreativních i technických oborů, jako jsou architekti, designéři, programátoři, umělci a techničtí inženýři. V kostce: chce to mít dobrý nápad, ale i představu, jak jej zhmotnit.

Open call je dvoukolový, účastníci postupující do druhého kola budou vyzváni k dalšímu rozpracování návrhu a odměněni skicovným ve výši 5 000 Kč.

Vítězný návrh získá 150 000 Kč na realizaci díla, zázemí dílny a výrobní kapacity strojů a mistrů. Bonusové body, když při výrobě dokážete upcyclovat staré díly 3D tiskáren, kterých máme přebytek.

Autor pak získá také honorář 40 000 Kč, 3D tiskárnu Original Prusa i3 MK3s+ a možnost tříměsíčního projektového členství.

Dílo: Nezmar (Signal Festival 2022)
Dílo: Živý les (Signal Festival 2021)
Dílo: Reflexe (Signal Festival 2019)

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.