Plníme přání se Zlatou rybkou

Oslovila nás nadace Zlatá rybka, abychom jim pomohli splnit přání vážně nemocnému Jakubovi. Jeho velkým snem byla vlastní 3D tiskárna a my jsme ho s ní měli naučit zacházet. Za normálních okolností nic složitého, Jakubova nemoc mu ale téměř zcela znehybnila tělo, a to včetně rukou. 

Co s tím?

Doporučili jsme použít tablet uchycený polohovacím ramenem k posteli, na kterém si může pouhým pohybem prstů vytvářet, stahovat a připravovat 3D modely pro tisk. Se samotnou obsluhou tiskárny už ale musí Kubovi pomoct jeho ošetřovatelé z Jedličkova ústavu, které jsme přímo na místě proškolili.

„Některá přání bývají trochu zapeklitá.“ říká Karin Pospíšilová, ředitelka Zlaté rybky. „Kluci z PrusaLabu se ale k celé realizaci postavili naprosto famózně. Trpělivě vyslechli, jaké je přání a jaké možnosti, vzhledem ke specifikům své nemoci, Jakub má. Neváhali přijet opakovaně k němu domů a zasvětit ho i jeho blízké do tajů 3D tisku. Korunou všeho bylo, když tiskárnu i s příslušenstvím firma darovala a Kuba dostal příslib technické podpory v případě potřeby.“

Tento nesnadný úkol byl přínosem i pro nás, mnoho jsme se jeho řešením naučili. Otestovali jsme tím, jaká úskalí mohou hendikepovaní uživatelé našich tiskáren řešit a sdíleli jsme tyto poznatky s vývojovým oddělením.

První tisky

Jakub se s námi podělil o své první tiskové pokusy. Některé si stáhl z internetu, jsou mezi nimi už ale i ty, které sám modeloval. Vzhledem k rozsahu jeho hendikepu je to opravdu úctyhodný výkon a máme z jeho výsledků velkou radost. 

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.