Meet the Makers 18 se blíží! Přijďte si poslechnout, jak se podniká a experimentuje s myceliem.

Mycelium – ekologický materiál budoucnosti, který doslova prorůstá do stavebnictví, designu, módy a v průmyslu má potenciál zcela nahradit některé plasty a jiné syntetické materiály.

V 18. pokračování inspirativního večera Meet the Makers rozebereme toto téma ze tří různých úhlů pohledu.

Přijďte si do naší kreativní dílny poslechnout zajímavé vyprávění našich hostů a zeptat se jich na vše, co vás na myceliu, nebo jejich konkrétních projektech zajímá. Akce je zdarma, své místo si rezervujte vyplněním přihlášky.

Hosté

Myco je startup z Kyjova, který má ambici zasadit se o masové používání mycelia v průmyslu – především ve formě obalových materiálů – a tím zásadně pomoci v boji proti klimatickým změnám. Tým Davida Šohaje Minaříka spojuje zájem o ekologická témata, technologie a design.

Myceelab je projektem Ateliéru architektury III UMPRUMViktória Žigmundová přiblíží, jak projekt zkoumá potenciál myceliových kompozitů, jako udržitelného a ekologického materiálu v architektuřeumění designu 21. století. I tento tým usiluje o udržitelné a CO2 negativní stavební postupy budoucnosti.

Třetím hostem večera je Matěj Róth a Mykilio, které rozšiřuje využití mycelia do širší škály aplikací. Ty zahrnují stavební průmysl, interiérový design, módu a další. Stejně jako předchozí hosté nabízí inovativní alternativy tradičních materiálům a klade důraz na udržitelný životní styl a ekologické postupy ve výrobě​​.

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.