Chytré známky pro dobytek, nafukovací kolečkové brusle a úsporné liniové projektory – 2. běh akcelerátoru zakončil Demo Day

V úterý jsme úspěšně zakončili druhý běh našeho PrusaLab hardware akcelerátoru, opět formou slavnostního Demo Day. Zástupci tří projektů odprezentovali své produkty před investorymédii, nechyběly ani názorné ukázky.

FlockLock – chytré známky pro pastevní skot

Sledují polohu, aktivituzdravotní stav zvířete a mobilní aplikace, která je součástí řešení, chovatele upozorní na případná rizika jako jsou krádež, snížená aktivita nebo zaběhnutí. Koncept si studentský tým ověřil už v rámci bakalářské práce. Na tu navázala intenzivní fáze akcelerace, jejímž výsledkem je funkční prototyp, vlastní deska s tištěnými obvody, životaschopná mobilní aplikace a vlastní algoritmus pro vyhodnocování údajů o dobytku.

Last Miles – nafukovací inline brusle

Navlékají se přímo na botu, kterou po nafouknutí pevně obepnou. Složené se vejdou do běžného batohu a mohou tak sloužit jako alternativa pro rychlou přepravu po městě, či při cestování.

Výsledkem společného vývoje jsou přípravky pro výrobu nafukovacího návleku a koncept systému sklápění rámu s kolečky. Kompresor, původně zabudovaný v podvozku brusle, byl nahrazen externí elektrickou pumpičkou, díky čemuž jsou Last Miles kompatibilní s běžně dostupnými komponenty kolečkových bruslí.

Aktuálně pracujeme na tom, aby mohl produkt co nejdříve odputovat k prvním zákazníkům, kteří Last Miles podpořili v rámci crowdfundingové kampaně na Hithit.

Goboline – chytré liniové projektory

Trojici absolventů letošního akceleračního běhu uzavírá startup Goboline s jejich chytrými liniovými projektory pro sklady i obchody.

V kostce: jejich inovativní projektor místo standardního kruhu svítí v liniích, což přináší mnohonásobně vyšší efektivitu. Zejména ve skladových prostorách, které hojně využívají liniové podlahové značení, systém Goboline znamená velké finanční úspory. Celý systém je navíc propojený a například řidiči vysokozdvižného vozíku dokáže chytré podlahové značení interaktivně ukazovat, kam odvést náklad a chodce současně včas upozorní na blížící se vozík.

V akcelerátoru se nám společně podařilo vyrobit a otestovat funkční prototyp a na řadě je teď testování v ostrém provozu.

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.