Ze sklepa do světa #3: Tak trochu „na houby“ díl s Davidem Šohajem Minaříkem

V novém dílu podcastu „Ze sklepa do světa“ jsme měli tu čest přivítat Davida Šohaje Minaříka, zakladatele startupu MYCO. Tento díl se ponořil do fascinujícího světa mycelia a jeho potenciálu v průmyslu.

Mycelium jako materiál budoucnosti

David vysvětluje, co je mycelium – podhoubí hub, které jeho firma používá k výrobě ekologických obalových materiálů. Mycelium dokáže spojit různé sekundární produkty, jako jsou piliny nebo sláma, a vytvořit tak kompozitní materiál, který může nahradit například polystyren.

Výroba a aplikace materiálů z mycelia

David popisuje unikátní výrobní proces, který zahrnuje sterilizaci substrátu, inokulaci myceliem a následné formování do finálního produktu. Tyto materiály se využívají v různých oblastech, od balení elektroniky po ekologické výplně v průmyslu.

Výzvy a udržitelnost

Jedním z klíčových témat rozhovoru byla udržitelnost. David se podělil o výzvy, které přináší přechod na ekologické materiály, a jak se MYCO snaží držet krok s přísnými evropskými regulacemi a současně zůstat konkurenceschopní na trhu.

Investice a růst startupu

David také mluví o výzvách spojených s investicemi a růstem firmy. Vysvětlil, jak je důležité mít silný tým a jasnou vizi, aby byl startup úspěšný a mohl se rozvíjet i přes překážky, které přináší trh a regulace.

Pokud vás zajímá udržitelnost, inovativní materiály a příběh o tom, jak z nápadu vzniká úspěšný startup, rozhodně si tento díl nenechte ujít!

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.