Ze sklepa do světa #1: Posedla jako první host našeho nového podcastu

Představujeme náš nový podcast Ze sklepa do světa, který se zaměřuje na fascinující příběhy startupistů z oblasti hardwaru. V naší první epizodě jsme si povídali s Jiřím Dužárem, spoluzakladatelem firmy Posedla, která jako jediná na světě vyrábí 3D tištěná sedla na míru.

O čem je první epizoda?

Ze sklepa do světa je podcast, který přináší příběhy českých hardwarových startupů a jejich cestu od nápadu k realizaci. První epizoda představuje Jiřího Dužára, spoluzakladatele firmy Posedla, který sdílí svou zkušenost s vývojem unikátního cyklistického sedla, které je vyrobeno na míru každému cyklistovi pomocí pokročilé technologie 3D tisku. Jiří popisuje, jak identifikovali mezeru na trhu, kterou zaplnili svým inovativním produktem.

Příběh značky Posedla

Firma Posedla je jedinečná tím, že kombinuje hardware a software k vytvoření sedla na míru každému cyklistovi. Jejich cesta začala v roce 2020, kdy Jiří a druhý spoluzakladatel Martin Řípa přišli s myšlenkou 3D tištěného sedla. Dnes mají zákazníky ve více než 40 zemích a jejich technologie využívá pokročilou fotogrametrii a parametrický design, což zajišťuje, že každé sedlo je unikátní.

Spolupráce s PrusaLabem

Jedním z klíčových momentů pro Posedla byla spolupráce s PrusaLabem, která jim umožnila realizovat jejich vizi. Jiří zdůrazňuje význam PrusaLab hardware akcelerátoru, který jim poskytl přístup k odborníkům a technologiím potřebným k úspěšnému vývoji produktu. Díky této spolupráci se startupu Posedla podařilo uvést na trh revoluční produkt.

Vývoj a výzvy

Posedla je česká firma, která se pyšní tím, že je výrobcem, nikoli pouze značkou. V průběhu epizody Jiří popisuje výzvy, kterým firma čelila, včetně hledání vhodných dodavatelů a vývoje 3D tiskového procesu. Firma používá termoplastický polyuretan (TPU) a technologii Multi Jet Fusion od společnosti HP, což jim umožňuje vyrábět sedla s vysokou přesností a možností recyklace materiálů.

Zaměření na udržitelnost

V průběhu epizody Jiří také hovoří o důrazu na udržitelnost, který je pro firmu klíčový. Sedla jsou vyráběna na zakázku, což znamená, že výroba začíná až po objednávce, čímž se minimalizuje plýtvání a přebytečná výroba. Tento přístup nejenže snižuje ekologickou stopu, ale také zajišťuje, že zákazník dostane produkt, který přesně odpovídá jeho potřebám.

Přihlaste se k odběru

Pokud vás zajímají příběhy inovátorů a jejich cesta k úspěchu, neváhejte se na své oblíbené podcastové platformě přihlásit k odběru Ze sklepa do světa. Těšíme se na vaše ohlasy a doufáme, že vás inspirujeme k objevování nových možností v oblasti hardwarových startupů.

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.