IRMA: modularita, styl a bezpečnostní prvky

Na nedávném Demo Day se novinářům a investorům představil projekt minulého kola PrusaLab hardware akcelerátoruchytrá kabelka IRMA. Tento unikátní produkt, navržený Klárou Šmakalovou ve spolupráci s designérem Jakubem Stedinou, není jen stylovým módním kouskem, ale také praktickým pomocníkem, který svými funkcemi zvyšuje bezpečnost a pohodlí své nositelky.

© IRMA

Více než jen módní doplněk

IRMA kromě atraktivního vzhledu přináší mnoho inovací, jež mají za cíl zvýšit bezpečnost žen při pohybu mimo domov ve večerních hodinách. Kabelka je vybavena několika bezpečnostními prvky, které mohou v krizových situacích výrazně pomoci. 

Mezi hlavní funkce patří výkonné osvětlení, 120dB alarm, GPS lokátor, NFC čip a MagSafe nabíječka pro chytré telefony. Díky těmto prvkům může kabelka poskytnout nejen světlo na cestu, ale také oslnit případného útočníka nebo okamžitě upozornit okolí hlasitým alarmem. A ač to tak na první pohled možná nepůsobí, i funkce dobíjení telefonu patří mezi bezpečnostní prvky – vybitým telefonem si jednoduše pomoc nepřivoláte. Klára Šmakalová, která dříve vedla úspěšnou značku dámského oblečení Akari, a Jakub Stedina s bohatou zkušeností v průmyslovém designu se rozhodli vytvořit kabelku, která reaguje na reálné potřeby žen v moderním světě.

© IRMA

Zcela podle vás

Jedním z klíčových prvků IRMY je její modularita. Kabelka je navržena tak, aby si uživatelky mohly měnit boční kapsy podle aktuální potřeby či nálady. 

V budoucnu se počítá s možností integrace dalších praktických modulů, jako jsou například reproduktor (nebo bentobox) a také limitované edice bočních kapes, které budou vznikat ve spolupráci s významnými návrháři, designéry a umělci

Akcelerace

Projekt IRMA získal významnou podporu v rámci PrusaLab hardware akcelerátoru. Kromě finanční podpory a intenzivního mentoringu naši odborníci vytvořili a otestovali technické řešení a vyrobili první funkční prototyp. Tento proces probíhal po dobu 12 měsíců právě v naší holešovické dílně. 

Připraveno pro trh

IRMA by měla být k dispozici k prodeji již na podzim tohoto roku. Cena základního modelu se bude pohybovat kolem 15 000 Kč, ceny speciálních edic se budou lišit. 

Kabelka se chystá na oficiální představení na přehlídce Blickfang ve Vídni.

© IRMA

Co dál?

Klára Šmakalová a Jakub Stedina plánují nadále pracovat na vylepšování kabelky IRMA. Jejich cílem je, aby IRMA nebyla jen sezónním hitem, ale dlouhodobým partnerem pro všechny ženy, které hledají kombinaci stylu a bezpečnosti.

Kabelka IRMA má potenciál stát se novým standardem v oblasti módních doplňků, kde bezpečnost a styl jdou ruku v ruce. Demo Day v PrusaLabu tak ukázal, že inovace a kreativita nemají hranice.

Přihlaste se k newsletteru! Každý měsíc informujeme o novinkách z naší dílny a zveme na akce, kde se můžeme setkat.

Vyvíjíme komplexní hardware řešení

Hledáte partnera pro váš projekt? Rádi jej s vámi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem výroby od prvního náčrtu až k finálnímu výtisku.